HACCP

HACCP MAP

Inhoudsopgave:

  • Algemene tekst Hygienecode voor de voedingsverzorging in woonvormen.
  • Rotatielijst keuken
  • Registratielijst  Koelkast
  • Registratielijst  Diepvries
  • Registratielijst  Voorraadkast
  • Registratielijst  Schoonmaak keukenkastjes
  • Registratielijst wc schoonmaak
  • Registratielijst overzicht extra taken HACCP
  • Tabblad te bewaren lijsten voor 5 jaar.
  • Boodschappenlijst
  • Overzicht voorraadlijst (ook ehbo en diervoeder)

Registratielijst Koelkast                                                            ……………………………………..(jaar)

Elke week wordt de koelkast schoongemaakt, denk hierbij aan een grondige schoonmaak. Ook de rubbers en kiertjes moeten worden schoongemaakt. Daarnaast wordt er gekeken naar bedorven producten, temperatuur etc. Deze handelingen dienen genoteerd te worden. Ook de schoonmaak en bijzonderheden! Dit doe je in vakje correcties! Zijn er veel handelingen gedaan? Noteer ze apart Lees Hoofdstuk 2 /3 voor de juiste richtlijnen.

Maand……………………………………………………………………….

 Datum: Temperatuur koelkast: Correcties die gedaan zijn: Afgetekend door:
             
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

Registratie Diepvries                                                                          ……………………………….(jaar)

1x per maand wordt de diepvries schoongemaakt, denk hierbij aan een grondige schoonmaak. Ook de rubbers en kiertjes moeten worden schoongemaakt. Daarnaast wordt er gekeken naar bedorven producten, temperatuur etc. Deze handelingen dienen genoteerd te worden. Ook de schoonmaak en bijzonderheden! Dit doe je in vakje correcties!  Lees Hoofdstuk 2 /3 voor de juiste richtlijnen.

Maand / Datum: Temperatuur Diepvries: Correcties die gedaan zijn: Afgetekend door:
Januari Datum:          
Februari Datum:          
Maart Datum:          
April Datum:          
Mei Datum:          
Juni Datum:          
Juli Datum:          
Augustus Datum:          
September Datum:          
Oktober Datum:          
November Datum:          
December Datum:          

Registratie Voorraadkast                                                               ………………………………..(jaar)

Een schone en opgeruimde werkomgeving is belangrijk. Daarom maken we 1x per maand de voorraadkast schoon en ruimen we deze op / ordenen we de boel.

In dit overzicht noteer je wat je gedaan hebt, wanneer en eventuele bijzonderheden.

Maand / Datum: Correcties die gedaan zijn: Afgetekend door:
Januari Datum:    
Februari Datum:    
Maart Datum:    
April Datum:    
Mei Datum:    
Juni Datum:    
Juli Datum:    
Augustus Datum:    
September Datum:    
Oktober Datum:    
November Datum:    
December Datum:    

Registratielijst Schoonmaak keukenkastjes                                    —————————-(jaar)

Een schone en opgeruimde werkomgeving is belangrijk. Daarom maken we 1x per maand de keukenkasten allemaal schoon en ruimen we deze op / ordenen we de boel.

In dit overzicht noteer je wat je gedaan hebt, wanneer en eventuele bijzonderheden. Denk eraan dat je deze lijst mag aftekenen aan het eind van de maand! Er is 1 lijst waarop de keukenkasten staan met een rotatieplan. Deze dienen afgetekend te worden voor deze!

  • Houdbaarheidsdatumcontrole
  • Opruimen
  • Gepoetst
  • Geordend
  • Dingen weg gegooid?
  • Dingen erbij?
  • Aangepast?
Maand / Datum: Correcties die gedaan zijn: Afgetekend door:
Januari Datum:    
Februari Datum:    
Maart Datum:    
April Datum:    
Mei Datum:    
Juni Datum:    
Juli Datum:    
Augustus Datum:    
September Datum:    
Oktober Datum:    
November Datum:    
December Datum:    

WC schoonmaak                                                  ………………………………(jaar)

Elke dag wordt de wc schoongemaakt. In deze lijst teken je af dat je alle taken die hieronder omschreven staan hebt uitgevoerd!

  • Wc reiniger in wc pot
  • Wc met wc borstel schoongemaakt
  • Wc bril boven- en onderkant afgedaan met een poetsdoek (met allesreiniger)
  • Onder de wc bril de rand schoon gemaakt en de pot aan de voorkant en zijden.
  • Wc vloer is gedweild
  • Wc rollen aangevuld
  • Wc handdoekje is vervangen voor een schone
  • Wc wastafel is schoon en droog.

Maand…………………………………………………………………………………………

Dag: Gedaan Door:
1    
2    
3    
4    
5    
6    
7    
8    
9    
10    
11    
12    
13    
14    
15    
16    
17    
18    
19    
20    
21    
22    
23    
24    
25    
26    
27    
28    
29    
30    
31    

Overzicht extra taken HACCP             ……………………………… (jaar)

  • Stofzuigen   (elke week)
  • Dweilen       ( elke week)
  • Oven reinigen (na gebruik)
  • Ontkalken waterkoker
  • Ontkalken koffiezetapparaat
  • ……………………………………………………………………………………
  • ……………………………………………………………………………………
  • ……………………………………………………………………………………

Maand…………………………………………………………………………………………………………………………..

Datum: Welke taak? Overige bijzonderheden: Afgetekend door:
         
         
         
         
         
         

Rotatielijst Keukenkastjes                                                        ……………………………………………… (jaar)

Deze lijst is bedoeld om een overzicht te houden wanneer wat is gedaan / gedaan moet worden. De lijst gaat per maand.

Maand: …………………………………………………………………………………………………..

Onder de week nummer zet je de datum!

Taak omschrijving: Week 1 Datum:   Week 2 Datum: Week 3 Datum: Week 4 Datum:
Kastje Links bovenin Bovenkant / onderkant / zijkant        
Binnenkant kastje (boven/ onder/ zijkant en planken)        
Deurtje binnenkant/ buitenkant / randen        
Handgreep        
Kastje Recht bovenin Bovenkant / onderkant / zijkant        
Binnenkant kastje (boven/ onder/ zijkant en planken)        
Deurtje binnenkant/ buitenkant / randen        
Handgreep        
Kastje Links onder langs oven Bovenkant / onderkant / zijkant        
Binnenkant kastje (boven/ onder/ zijkant en planken)        
Deurtje binnenkant/ buitenkant / randen        
Handgreep        
Kastje onder gootsteen Bovenkant / onderkant / zijkant        
Binnenkant kastje (boven/ onder/ zijkant en planken)        
Deurtje binnenkant/ buitenkant / randen        
Handgreep        
Kastje Rechts onderin Bovenkant / onderkant / zijkant        
Binnenkant kastje (boven/ onder/ zijkant en planken)        
Deurtje binnenkant/ buitenkant / randen        
Handgreep        
Lade links langs oven Voorkant / randen        
Binnenkant lade (boven/ onder/ zijkant en planken)        
Handgreep        
Lade rechts Voorkant / randen        
Binnenkant lade (boven/ onder/ zijkant en planken)        
Handgreep        
Bestekbakken uitdoen        
Plint (onder)        
Werkblad afdoen Goed de kiertjes en zo schoon.        
Kraan goed schoon        
Oven De roosters afwassen        
Binnenkant uitdoen (boven-, zij-, onder-, en achterkant)        
Deur binnenzijde schoon maken        
Rubbers schoon maken        
Voorkant en handgreep schoon maken        
Planken tussen bovenkastjes  Opruimen        
Afdoen met poetsdoek (boven-, zij-, onder-, en achterkant)        
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Boodschappenlijst

Wat?                                                                        Hoeveel?

Koffie  
Thee  
Koffie cremer  
Suikerklontjes  
Afwasmiddel  
Sponsjes  
Vaatdoekjes  
Handzeep  
Peper
Zout
Fruit ( opschrijven wat!)
Sap
Melk
Bakboter
Olie
Pindakaas
Allesreiniger
Kruiden (opschrijven wat!)
Lijstje kookactiviteit

Overzicht lijst boodschappen / voorraad

Deze lijst is te gebruiken om een overzicht te hebben wat we zoal in de voorraadkast hebben. Hierin worden dingen voor de ehbo ook meegenomen om ervoor te zorgen dat dit ook met regelmaat nagekeken wordt. In de BHV map vind je eventueel nog extra info over ehbo spullen.

Ook brokken en dergelijke kunnen op de boodschappenlijst gezet worden!