Huisreglement

  1. Vervoer

Deelnemers worden vanaf 8.30 uur opgehaald door hun dag begeleider, om uiterlijk 16.30 uur in de laatste deelnemer weer thuis.

Bij ziekte of andere redenen van afwezigheid, meldt de deelnemer of de ouders/verzorgers zich af bij de dag begeleider voor 8 uur in de ochtend. Per mail: jochem@zorgboerderijmolenhoek.nl

Of per telefoon: Jochem> 06-50637674 of Natasja> 06-17173723

LET OP: na afmelding volgt een aanmelding! Zodat de begeleiding weet dat de deelnemer weer opgehaald moet worden.

  • Kledingvoorschriften  

Zorgverleners zijn van nature behulpzaam en staan iedere dag weer klaar om een ander te helpen. Er wordt dan ook veel gevraagd van een professioneel zorgverlener. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek moet er veel arbeid worden verricht wat veel van je lichaam vergt. Zowel voor de deelnemers als voor jezelf is goede werkkleding daarom zeer belangrijk.

Bij het kiezen van de juiste werkkleding moet er worden gelet op bepaalde elementen om eventuele problemen te voorkomen. We zetten een viertal punten op een rij:

  1. Hygiƫne

Jij en je werkkleding dienen er netjes en verzorgt uit te zien.  Desondanks, werken we met dieren en andere buiten werkzaamheden. Het is dus wel belangrijk dat de kleding die je draagt vies mag worden en veilig is om mee te werken. Niet kapot, of andere dingen waar je achter haken of dergelijke kunt blijven hangen.

Heb je thuis een boerderij? Doe dan a.u.b. schone kleren aan wanneer je bij ons komt, i.v.m. besmettingsgevaar voor dieren bij ons en bij jou thuis!

2.   Comfort

Werkkleding moet comfortabel zitten. Niet te strak, niet te los, je moet vrij kunnen bewegen omdat je veelal fysieke arbeid verricht. Vaak maak je lange dagen dus het moet de gehele dag door goed zitten zonder hierover na te hoeven denken. Let ook op eventuele onderkleding, dit mag niet altijd zichtbaar zijn!

Deelnemers hebben gevoelens, wij willen dan ook dat jouw kleding niet uitnodigt tot aanzet van deze gevoelens of aanzet tot aanrakingen. Hou hier dus rekening mee. Draag bijv. T-shirts met mouw, broeken minimaal onder de knie, geen diepe V halzen, etc.

3.   Veiligheid

Om fysieke klachten te voorkomen zijn werkschoenen van cruciaal belang. In jouw diensten heb je te maken met fysiek werk waarbij je veel moet lopen, staan en met paarden (of andere grote dieren) werkt. Verkeerde schoenen kunnen lichamelijke klachten veroorzaken. Werkschoenen dragen is dan ook verplicht. Om te zorgen dat jouw schoenen aan de juiste eisen voldoen, krijg je een paar werkschoenen van ons.  Een zooltje of andere hulpstukken zijn voor jouw eigen rekening. 

4.    Let op accessoires

Het is verstandig dat je als zorgprofessional of deelnmer zo min mogelijk accessoires draagt gedurende je dienst. Dit betekent dat je ringen, armbanden, horloges, oorbellen of piercings beter achterwegen kunt laten. Doe je dit niet, dat kan. Mits wij daar anders over denken, dan zullen we je alsnog met klem verzoeken om het anders te doen. Gebeurt dit niet, zijn gevolgen voor eigen risico.

  • Werktijden:

Bij Zorgboerderij Molenhoek worden de mensen die dat nodig hebben, gehaald en gebracht. Stagiaires beginnen om 9.00 uur en zijn klaar om 16.00 u.

Personeel begint te werken zodra zij de eerste klant op gehaald heeft en is klaar wanneer de laatste klant uit de auto stapt. Dit is tussen 8.30 en 16.30 uur. Daarvoor en daarna is eigen tijd.

Pauze is bij binnenkomst om 9.30 u bij het opstarten van de dag. Om 10.45 u tot max 11.00 u, 12.00 tot 12.45 u en om 14.15 uur tot max 14.30 uur. Om 15.30 zijn alle taken volbracht en worden de personen naar huis gebracht.

  • Lunch:

Wij proberen een gezonde leefstijl te promoten. Dit houdt in dat we voor een gezonde lunch kiezen. Mensen brengen hun eigen lunch mee. Waarbij Zorgboerderij Molenhoek, melk of sap voorziet bij de lunch en pauze momenten. Wij stimuleren onze deelnemers om voor een gezonde snack te kiezen, daarom bieden wij hen fruit aan. Zij mogen hiervan gebruik maken.

Wij verwachten van personeel dat ook zij, in hun voorbeeldfunctie rekening houden met het gezonde leefstijl promotie. Wij hopen dat personeel leden/ stagiaires ervoor kiezen geen energie of frisdranken te gebruiken onder werktijd. En dat zij ook een gezonde lunchpakket mee brengen.